Sanoka viäl kerra, et Suami on piän maa, nii mää käännän Kalle Väänäsen sananriaskat Laitla murttel!

Aamuyhreksält ko läks Laitlast runoautol ajama, eikä muuta ko hiukan pysähtyny Toijalas kaffel (voi hyväl syyl kyssy, kui mee sitä kaut ajetti) ja ihmettele hiuka Tähtniäme H:n muatost siltta ja stoppa Kuartin kohral hakema kummal pual autos on tankki, ni o Mikkelin keikkapaikan tyämaasyäminkeis juur ja juur kolmelt ehtopäiväl. Eikä vast matkustettu ko pari vanha lääni läpitte. Mikä piän simmone o?

Kiva ol taas tauo jälkke ajella ja vast loppumatkast alko Siperian siirtymine Suame - pyrytti niinko ensmäst päivä!

Mikkeliläissi ei lumi pelottanu - ovelt tultti ostama kymmeni kymmeni kymmeni lipui, nii et sali ol loppuje lopuks kolme neljäsosa täys. Jälleski mun uskolline hualen siit, et kukka ei tul, ol turha. Hiano, et tulitte!


Täl kertta alotetti keikka mun ja äänimiähe erikoisyhteissohelluksel. Menin ja alotin keikan mun pilviliirumillani, niinko pruukkan - mut ei kuulunu muut ko mun pikkune äänenpihinä. Mikki ol kii taik jumis taik akkuloppu ja teknikko sai juast salin trappussi ko hirv ylös ja alas, ennen ko läks taas toimima. Mää sil aikka viihrytin etumaissi ihmissi, ko hän korjas lähetint taik vastaotint taik mitä liä. Jälleski aikka meni n. 30 sekuntti, mut tuntus rippikouluviikolt. Hyvin pelastettu tilanne kumminki!


Valtavan kivoi ja nauravaissi ihmissi ol tullu kuulustelema. Vaik mää yht jos sun toistaki alkusohlinkin lisäks töppäsin (ehkä koko sali näk ko purotin sylllise runolappussi laval), ni kotone olo säilys ja säilys.

Runotoivei tul pal - Lehmäst ja koivust ol ussempiki esittäny pyynnö ja sen luvin. Ja pitkäst aikka esitin pyynnöst myäski Pupu tul juhlist kottini ja varma ensmäst kertta ikä Aurink kunnas. Mukavalt tuntu, et yleisös on kuulijoi, kenel mun vanhatki runot  on tutui.


Meijä Taiteentukipalvelu ja Ylimmäine kirjamyyjäviranomane Odelma sai tänä uuren toimeksanno! Hän ol siilinaine! Voin suasitel!


Kaikenkaikkias iha omalaine ol Mikkelin päiv ja keikka. Kokonaisen kassillisen kans lähretti hotellihuanesse yäpymä, niim pal Huliaine sai tuliaissi! Narsissei ja ohrariaska ja munavoit ja kauneikaunei papermuni ja suklat ja palttoonknapei. Tänä ehtol o hotellihuanes syäminkit!

 

Huamen armas Lahti - ja yli tuhanne ihmist! Masa Hollolast ja muut kaik: tervetulo kuulustelema metä huminoi!