Heii, ko hiano huamioimisuutine kaikus Suamen suurlähetystöst:

Runoilija ja kääntäjä Guntars Godiņš sai Suomen valtion kunniamerkin


Suurlähetystössä 2. lokakuuta pidetyssä juhlatilaisuudessa suurlähettiläs Pirkko Hämäläinen luovutti kirjailija ja runoilija Guntars Godinsille tasavallan presidentti Sauli Niinistön myöntämän Suomen Leijonan ritarikunnan kunniamerkin Latvian ja Suomen kulttuurisuhteiden edistämisestä.


Tilaisuudessa mukana olivat Guntars Godinsin sukulaiset, ystävät ja yhteistyökumppanit. Suurlähettiläs totesi puheessaan, että Suomi arvostaa korkeasti Guntars Godinsin työtä suomalaisen kirjallisuuden kääntäjänä. Suomalaisen kirjallisuuden latviankieliset käännökset antavat latvialaisille mahdollisuuden tutustua suomalaiseen kirjallisuuteen ja edistävät mielenkiintoa suomen kieltä kohtaan.

Guntars Godins on yksi aktiivisimpia latvialaisia kääntäjiä suomen ja viron kielestä. Hän on kääntänyt suomalaisia ja virolaisia kansanrunoja ja monen runoilijan teoksia. Guntars Godins on myös "Runoajelun" tekijä. "Runoajelu" on monikielinen tapahtuma, joka edistää runouden kääntämistä eri kielille. Se eroaa muista runofestivaaleista sillä, että se on liikkuva ja tapahtuu aina muutamassa kaupungissa niin Latviassa, Virossa kuin Suomessakin.

http://www.finland.lv/Public/default.aspx?contentid=288730&nodeid=38432&culture=fi-FI

Suomen Suurlähetystö, Riika

*****


Onnittelui! Ei tämän oikkiammal ihmisel olis voinu leijonamerkki mennä!

Heli