27.8.2015 alkaa MITÄ MÄÄ TIÄRÄN2 -juttusarja. Heli kirjoittaa jokaisesta tulevasta perunakiertuepaikkakunnasta muistojaan, mielikuviaan ja pälkähdyksiään. Ensimmäinen paikkakuntapulinasarja alkoi kesällä 2014. Uudet 12 osaa ilmestyvät tiistaisin ja torstaisin. Jos tunnet ja tiedät Helin-lukijoita tai kotiseuturakkaita kanssakulkijoita, linkkaa ja vinkkaa, levitä hyvää tuulta!

Sarjassa esitellään kiertuejärjestyksessä Mitä mää tiärän2 Järvenpääst, Lahrest, Huittisist, Kuapiost, Kuhmost, Oulust, Iisalmest, Joensuust, Lappeenrannast, Kankaanpääst, Tampereest, Hämeenlinnast.

ENSIMMÄISENÄ JÄRVENPÄÄ (mink tähren täsä on kuvituksen kaloi..?)Mitä mää tiärän Järvenpääst?

Paikkakuntapulinasarja2, osa 1/12

 

See on puppupuhet, et kaik tiät viä Rooma. Kaik tiät viä Järvenpäähä! Ja lisäks viäl junarataki, o viäny jo aikoje alust saak, taik ainaki siit asti ko junat Suames rupes kulkema, 1862.

Järvenpää - Mikä o sen lempinimi? Järzi? Jämy? Ja mikä o Järvenpään vastkohta? Maanloppu? Ja kummottos sen nimi kirjotettais kansainvälisis lehris, jos see voittais keihäheito MM-kisat: Jaervenpeaea?

Jollei kest ihmissi, ni kannatta mennä jonnekki muual ko Järvenpäähä - see o Suame neljänneks tihuvammi asutettu kaupunk. Mut jos vilinäst tykkä, ni tilastollisest siäl vilise.

 

Olen ollu yhren kerra Järvenpääs keikal ja siin ajas jo kerkesin töppämä. Keikas ei ollu pahemppa vikka, mut takahuanes mää rupesi olema oma itteni, ja see o harvemmin kannattanu. Tapahtumas ol muitaki esiintyji, esimerkiks taitava ja nätti taikur Noora Karma. Hän kimalteli munt käytäväl vasta jossa metallilamellipuvussas. Munt tek miäl sanno hänel jotta ystävällist, ja mää huikkasin ”Oii, sää olet tommone... tommonentommonen… KALA!” (Yritin laussu merenneito, mut en muistanu sitä sana.) Kala?!, nosti Noora kulmakarvojas ja lipus ettippäin käytäväl.

 

Järvenpää-talo valikoitus ensmäseks Keskkokkoseks kiartuepaikaks iha sen tähre, et siäl oltti nii sitkiöi. Ain ko mä avasi sähköposti, joku järvenpääläine siäl kysäsi, ettemmää mittä sin päin keikal tulis. Nyy mää tulen! Kiva nährä vihro viime - ja päästä teijä mahtipontisel laval hyppämä! (Olen järjestäny myäski nii, et kosk en täl kiartuel men Espoosse, ni espoolaisten tualit o siirretty Järvenpäähä. Siäl on paikoi myäski helsinkiläisil, jos varatte äkkiste.)

 

 Heli

 

*** Heli Laaksosen Keskikokoinen perunannostokiertue Järvenpää-talossa ti 6.10.2015. www.lippupiste.fi ***