Mul tul simmonen tilanne ette, et on pakko vaihta auto. O mul simmone ennenkin tullu.

Upouut auto en markkinallis-ekologis-järkevist syist ost (vaik ei auto ostamises ol ikä mittä luannosuajelullist, ei mittä, turha selittä), nii et sen tähre selasin piänte ja punaste ja hiuka ajettuje autoje lista niin kaua, et oikkialaine löytys. Ko maal asu ja leipäs & leipäpussinsulkijat hake koko laajast maast, ei ilman toimivaist ajopeli pysty olema. Ens käven yht ihanaist kattomas pääkaupunkseurul, mut ei siit mittän tullu. Myyjä ei ollu myyntipääl enkä mää osto-.

Raissios sit onnistus. Auto ol kuppikaku näköne, ilone ja reipas niinko aerobicohjaaja ja sen mää tahtosin. Hoksavaine myyjä ymmärs munt hyvi ja suastus aika pia sen mul myymä.

Auto ei ollu siis tämä eikä tämmöne, mut färi ja terhakkuus ol jotta sama sortti!


En voinu otta sitä heti mukka ja mul siunantus siin ostohetkel tilaisuus ruveta ällämä jotta yllätyst sit ko tulen auto hakema. Raumal autohuallon pojat o munt nimittäis lelliny täysin pilal. Olen tottunu sihe et mun autostani löyty yllärei ko see mul luavuteta. Jollei viinipänikkä ni vahapesusetti ainaki. Kunnei Raissios sit?

Kiirastorstain menin muin miähin autokaupan pihal ja orotin, et kosk joku miäskuaro taik vastava hyäkkä nurkan takka mul laulama. Ei mittä.

Sit käsketti käymä takapihal. Ja siäl see ol:

munt orotti helikopter nousuvalmiin ja käsketti hypät kyytti!

(siit mul ei ol kuva, ko olin vähä aikka tajutoine, mut täsä näky mun saappan kärkki ja mittar ja TURKU ilmast!)

Simmone juur ja juur neljän piäne ihmisen kone see ol, pokserimoottor ja 9- taik 6-litranen kone (metel ol aika kova enkä kuullu kaikki enkä pualiakan käsittäny).

Keskittysin olema pyärtymät ja nappailin kuvi kännyl. Näin Turu linna sisäpihallekki! Ja torin kaik pikkuset katokset. Ja sen kui jämpti ja järkevä muato on Turun keskkaupunkil, ilmankos siäl o nii helppo kulkke.

Ko päästi Turun tuamiokirkon pääl, ihailin sen kaunist muatto ja kuski sanos, et hän kallista hiuka, et saan paremmi kuvatuks. See ol ensmänen kert, ko mun tek hiuka miäl kilju. Kylki alaspäi siin pit rötköttä eikä munt erottanu kualemast ko kopterin pleksiklasi! Kuvan sain kumminki! (Sitä paitsi jos kualla täyty, ni olis toi yks hianoimmist lähtötavoist. Mätkättä littanaks tuamiokirkon pihal.)

Kattoka! Olektee tiänny, et Turun Tuamiokirkko on ko kauniste maalatun päässiäismunan koristus!
Iha Fabergé koko pyhä paik!

En tiär uskoissink viäläkä, et olink see mää ko siäl leijus, mut omaottamas kuvas näköjäs iha itte olen ja kappala Varsinais-Suame alapual.

Emmää mittä mainost, mut en voi kyl nyy palvelu moitti. Kiitos Visan-pojil!

***

Tiistain menen ostama talouspaperi lähikaupast. Saa nährä, mitä Hinnerjoen K-kauppias keksi!

 

Heli