Eilist Henttu-päivä vois nimittä nousukiiroks, mut tänä oltti jo pyärät (eli jalat) irti maast. Joskus Rauma-salis o hiukajoukon pirättyväinen tunnelma - vissi sen koulumaisen tilan tähre - mut tänä ol hyriseväist sakki katsomos. Nii mukava ol pikkukuumees tönöttä laval ja naura moninkertaseste: omil jutuil, Elinan jutuil ja sil, ko yleisö naura meijä jutuil... Hyvä Raum! Kiitos teil!

Piän takaisku tul vaatettamises. Mää oli aamust saak varronnu, et saan laitta mun voikukkasenkellaset sukkahousut jalkka mu eilisten pinkkien tilal, mut ens Ode kysys, et eik mittä muut olis ja sit Elina sanos, et mikä vika niis eilisis ol. Mää myänsin tappion ja laitin pinkit. Olis pitäny kyssy äänimiäs Leskiselt viäl. Sil o viissai ajatuksi. Ja hyvi see sai hankalan salin äänetki halttu  (olin yäl sil laittanu hualestunei tekstiviästei).  Kauhian kiva Mika ol kaupunkinpualest auttamas ja traijamas meijä valurautassi kulissei - ja teatterin Petter ol reipas ja juans meijät juahevast laval.

Ihana Ode-Odelma ol tänä Rauma-salil pitämäs kirjakauppa (ja määrämäs sukkahousuist ja kattomas et keikkapöyräl o mynthoni ja et päälihame alt ei näy aluhame) ja mul ol niin keviä miäl esiintty, ko nii mont käytännö murhet ol nostet mun hartteilt pois. Onneks huamises Porissaki saara hänet pittä!

Mää vähä jänniti, et mitä mun käy nimipäiväpakettien kans (Helin-päiv!), ko hullu menin Satakunna Ratios sanoma, et ihan pänikin paketti riittä, ei mittän stressi. Ihmise oliva ymmärtäny onneks juur oikke, eli onnittelui tul kyl - mut vaa muutamaine tarppeline paket. Osan olen jo polttanukki - iha luvan kans! Nimittäis hyvi sytykeruusui tul lahjakassilline ja niil mää heti laitin puuhellaha valkkia, ko kotti pääsin. Pakkast on -10 tääl Lapin Teelusikas. Lisäks yks toimittajaihmine ojens mul Lenita Airiston färise ruusu ja Elinal porilaisen kaffepaketifärise.Syämine ei ol kiartuel pääasia, mut tulen raivohulluks ilma ruakka (sitä o suvus). Mun raideri on kumminki helppo toteutta. Jonkulaist voileippä nii, et jokasel riittä mont eikä kenenkä tart kursail, ja teet ja kaffet. Ei juapotteluvehkei. Ei goji-marjoi. Ei sacheri. Ei vaalianpunast vessapaperi.

Raumal ol moninkertaseste hualehrittu meijä syämine - kattoka nyy kui hyvi! Kiitos! Valokuvamine jäi tänä vähäl. Ainokaine on toi Elina ottama ruakakuva. Läns-Suamen toimittaja ja ylihyvä kuvaaja Urhose Esa hiippailiva kumminki paikal, nii et hyväs lykys heijä lehres o myähemmi juttuaki.


Hentuliisa o nyy sit jo pualvälissäs.
Torstain Pori,
perjantain Nokia
(http://www.soroptimistit.fi/clubs/nokia/news/524/)
tänä ei muut enä ko nukkumist!

Kiitos viäl!

Heli