Maapallo eri eliölajeil o välil aika toisistas poikkeava elämä, vaik samal planetal asutanki. Ajatelkka vaik munt ja vanamo ens viikoloppun. Hän luikerta tual lähimetis somanas ja kaikes rauhas niinko tosa Miikkan kuvaski - ja mää riuhron messukeskukses Turus.


Helin keikat Turun kirjamessuilla 2012

* Perjantai 5.10. *

Auditorio 1
klo 13.00-14.00
Turun 21. kansainvälisten Kirjamessujen, Turun Tiedemessujen ja Turun Ruokamessujen avajaiset. Turun Kirjamessujen päätoimikunnan puheenjohtaja FT Reetta Kettunen, Espanjan suurlähetystön tervehdys, suurlähettiläs María Jesús Figa López-Palop, Yhdysvaltain suurlähettiläs Bruce Oreck, kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki, runoilija Heli Laaksonen, Kultaisen Harmonikan voittaja Janne Mäkinen Raumalta esittää musiikkia Nortamon teksteihin.

(Ens mää syynäsin, et tual luke, et Barack Obama o messuavajaisis, mut ei see ollukka. Sen kyl tiärän, et vähintäs hänt vastava viaras nährä.)

Rauma-lava (B-halli)
16.30 Runopuulaaki: alkuverryttely illan runomittelöön

Turun kirjakahvila, Vanha Suurtori 3 (Brinkkalan sisäpiha)
20.00 Rauma-Pori-runomaaottelu


* Lauantai 6.10.*

Rauma-lava (B-halli)
12.00
Suomen kieli ja murre kirjallisuudessa -paneeli:
Hannu Heino, Heli Laaksonen, Markku Toivonen, professori Kaisa Häkkinen, OKL:n edustaja

13.00 YKSITYISKEIKKA LOGOMOSSA

(Mil hemmetil mää kerkken! Odelma ja Suamen taksilaitos saa keksi.)

Rauma-lava (B-halli)
16.00
Kirjailijahaastattelu: Heli Laaksonen ja Guntars Godins (LAT). Heli Laaksosen runojen latviannoksen Kad gos smei (Ko lehm kikatta) ensiesittely!* Sunnuntai 7.10. *


Kuisti -lava (B-halli)

11.00
Unohtumattomat! Kirjailijat Tuula-Liina Varis ja Heli Laaksonen Kuistilla kertomassa kirjoista, joita he eivät unohda. Haastattelijana kirjailija, kolumnisti Roope Lipasti.


Vinski - lasten ja nuorten lava (Auditorio 2)
14.00
Lasten runokirjapöllöpalkinnon julkistus. Hyväksi haltijaksi valittu runoilija Heli Laaksonen julkistaa Lasten runokirjapöllöpalkinnon voittajan, jonka hän on valinnut kolmen palkintofinalistikirjan joukosta. Finalistit ovat Kirsi Kunnas ja Juha Pykäläinen kirjalla Sirkusjuttuja, Pia Perkiö ja Jarmo Kulonen kirjalla Mitä kummaa? sekä Ilpo Tiihonen ja Tiina Paju kirjalla Jees ketsuppia! (Mink tähren tämä tekst o färillisen tääl..?)


Agricola-lava (A-halli)
16.20
Runoilija Heli Laaksonen ja Turun Kirjamessujen ohjelmapäälliköt Kari J.Kettula ja Jenni Haukio lausuvat runoja ja kertovat kirjamessujen tekemisestä.

 

Kirja-asioi ei voi olla näin päivin ajattelemat miättimät myäski Parnasson päätoimittaja Jarmo Papinniämen yhtäkkist kualemist. Murheline uutine. Mailmanjärjestyksen tarttis olla kyl simmone, et ei viissamast pääst ihmissi laitettais täält enne aikojas lähtemä.

****Viikolopu jälkke menen mettä kattoma, kui o vanamon päivät sujunu. Mist mää tiärän, jos hänel kumminki o vaik kui mont keikka mettämessuil.

Vi ses! Joko messuil tail muual!


Heli ja Linnaea Borealis