Tämä kirjasyksy vaati nyy keskittymist nii mult ko teilt lukijoiltaki. Ei mun elämäni mittä sillisalaatti ol. See on muussikinuskikastikenyhtökaura-kinkkusiivusuklaasualakurkku-salmiakkinuudelisalaatti. Mut asia kerrallas!


ENS:

Sylvia, Tuija ja laulava patja
. Viime talven mun pääkopas muhineil kirjallisisl hahmoil Sylvial ja Tuijal mää toivon pitkä elämist. Nyy enshättä niist ilmesty kaunokirja, kamarinäytelm, korttisarja ja eri miljöis seikkailevat nukkehahmot, omat kotosivutki heil o. Sylviat ja Tuijat on tarkotettu aikusil ilmisil - älkkä missä mailman nimes menkkö viattomil lapsil näitte muijie sutkauksi lukema.


Sylvia, Tuija ja laulava patja on kulkentunu Paletin kaut Suamen kirjakauppoihi ja muihi myyntipisteissi, mut sitä saa myäskin tilata suara täält meijän hulinoist: tilaukset(a)hulimaa.fi
Hinta on 22 e ja jottan postkului.

Kuva ja Sylvia&Tuija-nukkehahmot: Käsityökisälli Pia Ala-Äijälä.
Erikois-ytyt esiintymisvaatteet ompel omist kuaseistas raumlaine Hellapuu.


Kirjan ja näytelmän
ensiesittäytymine on Turun kirjamessuil - ja siit ne sit lähtevä kulkema omi teitäs ihmiste ilmoil.

Tämä uusin teos, 96-sivune kaunokirja, Sylvia, Tuija ja laulava patja, kerto kahrest hurmaavast muijast, ketkä ei missän tapaukses tahro syntympäiviäs viättä. He makka piilos vanhan seurantalon uumenis, patjan pääl, ja puhuva miähist, menneist, peltoautoist ja miälkuvitusanopeist. Kirja yhristä jutustelemist, runoi ja tilannekuvaust. Kirjas on tiätyst lyhkäst suame, tätä mun oma kotokiältäni - mut myäski pitkä suame eli kirjakiält enemmän ko mun muis kirjois. Kirjan julkasija o uus kustantamo Kynälä - ikioma - ja koko-Suamen jakelijaks olen saanu korttifirma Paletin. Eli silmä tarkkan, misä kuljetteka: siäl misä o Paletin korttiteline, o myäski Sylvia ja Tuija -kirjoi ja kortei - ja jollei ol, ni menkkä kauppial vinkkama, et soitta Paletin erustajal. Siält toimiteta juaksujalkka kirjakauppoihi.

Korttisarjan ja kannen pensselinjälk o mun viuhtoma.


z


(Ihan piänel ja suluis mää laitan kuvan uurest-vanhast-kuarmuristan, ettei vaan tul mittän kateut. Keltane ihana tähtnokka, Knappikukkane, Deutsche postin ja pölypussikauppiaitten tyäkone, nyy mun runoväline.)


Kuva: Miikka Lappalainen


SIT:

Sama aikka ilmesty Sylvia, Tuija ja laulava patja -näytelm - mut ei see mikkä jämpt sama ol. Näyttelijä-ohjaaja-Sylvia Marjatta Rinne tua sihe iha oman näkemykses ja Eija Nurmio Tuijana teke omanlaises Tuijan, myäski Ilmo Ranne o ollu ohjaajana esityksel. Frouvat kiärtä itsenäisest kamarinäytelmän kans niimpal ko kerkkevä - ja muutaman kerra he o hualinu muntki mukka esittelemä esitykse ja runojani lukema. Tämmöne runoillan ja näytelmän yhristävä esitys nährä esimerkiks Nummelas 12.11., mis juhlita samal Marjatta Rinteen 50-vuatistaiteilijuut. Sin voi kyssy lipui suara näyttelijöilt ittelt, joko kamarinäytelmän fb-sivuilt taik tualt: eija.nurmio(o)hotmail.com.

Lisäks: Salon Provinssiteatteris olen ain tykänny esiintty - ja nyy mee päästä sin koko konkkaronkka 27.11. Lipui riittä niin kauan ko lipui riittä. Kuva: H.L. (Live Tuija ja Sylvia eli Eija ja Marjatta meijä salis harjottelemas. Nee o nii ihani! Menkkä kattoma!)

SIT KOLMAS ASIA:


 Mun kirjottaja-kollega Wallinin Elina houkutteli munt kuvittama kokonaisen teokse - hänen kirjottamas tiättäväst mailma ensmäsen porinmurttesen lastenkirjan. Nimeks tul Semmoset ja Tommoset - Tapleti arvotus. Pori murre o virkust  ja säpäkkä - en itte sitä ossa, mut ei see estäny kuvi piirtämäst ja maailmoi kuvittelemast. Jos ette saa ilman taplettikirja olluks, ni kysykä Wallini Elinalt (www.elinawallin.fi) - taik pyytäkä vaik tilama see kirjastoihi - kirjakauppoihi.

 

Kansikuva: Heli Laaksonen. Julkaisija: Eks tykkää!


 JA SEMMONE sivuseikka viäl et:Mun uus aputoiminimi, mink al voin tehrä kirjoi ja kuvi ja vaik mitä huvi o nimeltäs Kynälä ja sen tunnus näyttä tält:

 

Pop up -kustantamoks mää itte Kynälääni nimitän - ko ei ollenka voi tiätä, onk sen taru lyhkäne ko kananlento vai menek see niinko tervapääsky, Afrikkaan saak.

 

 

Muitaki esiintymissi o, tiätyst Turun kirjamessuil lokakuun alus (o oma osastoki B-hallis, Satakuntalava vastpäät) ja Hesan kirjamessuil lokakuun lopus (siäl mul o Samppalinnan kesäteatterin osastol oma pöytä, 7A-alueel). Kotikentälläki olin esiintymäs, ko Rauman kaupunk ja Lapin SPR järjestivä runoilla Lapin tyäväentalol. Nii ja Bulgarias, voi taivas, siäl ol muutamaine kirjanjulkkarikeikka kans, ko hee käänsivä koko kirjan verra runoi mult iha oikial pulkarial....


 

Kuva: Taina Pärkö-Luotonen / Turun kirjamessut

 

Älkkä jännittäkö mun pualest, vaik tämä on tämmöst kymmenottelemist! Mää koitan täst kaikest setvimisest selvitä. Mut älkkä myäskä ihmetelkkö, jos joskus o nuttura kallellas taik sukkahousu pursumas housuntrumpust.

 

NÄKYMISSI, KUULUMISSI! Tehrä yhres säkenöittevä kirjasyksy!

 

Heli

&

Sylvia ja Tuija