Uusimmaine, syränlämmöl haurutettu
Sylvia, Tuija ja laulava patja
on kulkentunu Paletin kaut Suamen kirjakauppoihi ja muihi myyntipisteissi
(jollei ol, ni kauppiaal voi vianost vihjailla),
mut sitä saa myäskin tilata suara täält meijän hulinoist: tilaukset(a)hulimaa.fi
Hinta on 22 e ja jottan postkului.

 Pop up - kustantaja Kynälän kans päätetti, et tehrä lukuje vaihtumisest simmossi, et varmast huama... Taittaja Paula Raitis suastus.
Kirjan nimi ja päälukuje nimet ja tarinankuljetus on pitkäl suamel - kirjakiälel  - mut keskenäs mummut puhele nii lounaismurret ko hiukanki! Ja runot, mitä sin pujottelin, on tiätyst mun omakiälissi kans. Ikänäköset - määki ko olen tämmöne nuarisomonitehojen käyttäjä - o semmottos otettu huamio, et lukuje nimet on kissankokosil kirjaimil, taik ainaki hiire-.

 

Porilaisel Brand ID -kustannuksel esitin toivomukse, et eik sais esilehti jotenki erinkaltasiks,nee kumminki sila ton koko olemukse. Färillinen paper on kallist, mut he löys josta pinon alimmaisest joulumarkkinoilt jäänei Edamjuustopallonpunassi paperpinoi - ja nyy  Sylviat ja Tuijat o niin korioi ko kirkkosilkki! (Ei kyl kirkkosilkki varma ikä riamunpunast ol ollu, mut ymmärrätte vissi mitä ajan takka, kattoka kuva vaik.)Muute: ko kerranki sai kikkailla, ni kikkailin. Sivunumerot on kaik punassi! Ja runot kans!
Ei voi olla huamamat!


Ihanaissi arvioi kirjast o ilmestyny jo muutamei:

Kuis ollakka, ihka ensmäsen arvion teki TUIJATA-kulttuuriblogi:
https://tuijata.wordpress.com/2016/09/30/heli-laaksonen-sylvia-tuija-ja-laulava-patja/

Kirsin kirjanurkka - viisas ja lämmin kirjojen koti - kirjotti heti seuravaks:
http://www.kirsinkirjanurkka.fi/2016/10/heli-laaksonen-sylvia-tuija-ja-laulava.html

Ja viäl Kirjat kertovat -blogin Satuki tarttus

https://kirjatkertovat.blogspot.fi/2016/10/heli-laaksonen-sylvia-tuija-ja-laulava.html

Hän sanos esimerkiks tämmöttös: 

Elettyä elämää ja tulevaisuutta lähestytään tässä näytelmällisessä tarinassa elämänmakuisen lämminhenkisesti ja hersyvän humoristisella otteella. Kirjan mainiot muijat ovat varsin samaistuttavia siitäkin huolimatta, että itse olen vasta reilu nelikymppinen naisihminen. Uskon sekä kirjan että kamarinäytelmän uppoavan hyvin kaikenikäisiin naisiin, on ikämittarissa sitten vuosia 20 tai 90 – tai mitä tahansa siltä väliltä. Suosittelen! (Varoitus: Naururyppyjä saattaa toki syntyä.)

 
Lukijapalautet - rakkahint kaikest - o jo hiuka ruvennu tihkuma munkin korvi:
 
Teos toimii novellimaisesti kuin parhaat lännenelokuvat sisältäen korkkarijännitystä, joten herkkäsieluisimpia kehoitetaan lukemaan jonkun hemppeämielisen kumppanin vierellä itkien ja nauraen sankarittarien elämänmakuisille toilauksille ja sen aikana kertyneille itseironisille viisauksille. Petri Ruotsalainen www.hulimaa.fi/vieraskirja

 

Vartoilen lissä kirjakommentei, Knappikukkane-runoautollani hurutan mait-mantui ja kattelen tätä syksy, näit färei, näit päivi, ko välil tuule joka ilmansuunnast välil on tyyni itälänsieteläpohjone. 

 

Heli