Kodiksamian palkintoraatilainen Heli Laaksonen ja voittajan edustaja Esa Seppänen Helsingin kirjamessuhumussa 27.10.2016. Kuva: Piia Sankari


Verraton sanataituri Unto Seppänen sai viimein Kodiksamia-kirjallisuuspalkintonsa lähes perille saakka: jo joulukuussa 2015 myönnetyn kunnianosoituksen sekä onnittelut otti vastaan Unton poika Esa Seppänen.


Kodiksamia-kirjallisuuspalkinnon 2015 sai siis Unto Seppänen (1904–1955) romaanistaan Kyynäräisen Sohvi ja kylänrieha. Viisas ja riemukas teos on ilmestynyt Otavan julkaisemana vuonna 1948 – mutta on edelleen ajankohtainen. Kodiksamia-palkinnon säännöt eivät estä palkitsemasta edesmenneitä kynäniekkoja, vain värisyttävällä lukuelämyksellä on väliä.


Palkinnon ojentaminen sai tilaa ohjelmalavalta: mm. tietokirjailijana tunnetun Esan kirjaesittelyn ohesta. Myös hänen uutuusteoksessaan Raavi niskaa. Löytöretki tietokirjailijan maailmaan (Avain 2016) muistetaan Unto Seppäsen valoisaa ja runsassanaista kirjallista perintöä. Kodiksamia-palkinon arvo on 30 000 ohraryyniä.

Onnittelut! Ja lukijoille: Muistakaa tarttua Seppästen teoksiin!

 

 

 Kuva Kodiksamia-palkinnosta hetkeä ennen juhlallista ojennusta: Heli Laaksonen