Tähän kilpailu mää osallistuissin, ellen olis itte järjestäjänä... Pari päivä o viäl aikka kirjotta runo, mikä o inspiroitunu Lapin kesäst - mut kylläki täst satakuntalaisest Rauman Lapin kesäst. Pe 14.7. klo 17 mennes niit oroteta. Ei ol iha helppo keksi uut ja tuaret sanottava suviasioist, mut tähä mennes tulleissi on kyl jokasse löytyny joku kohta, mitä ei itte olis tullu ajatellekska. Lapin perinteisil Löylypäivil sit esitetä laval parhai ja kerrota, ketä voitti: www.virealappi.fi

Valosa suvi- ja kirjotusmiält kaikil - kilpailette taik ette, ni on tämäki vuareaik aika runolline.

 

Heli

TIEDOTE 12.6.2017


Uusi runokilpailu houkuttaa kirjoittamaan Lapin kesästä - Rauman Lapin kesästä!

Sanavalmiita kansalaisia kutsutaan osallistumaan uuteen runokilpailuun. Aiheena on Eino Leinon runoon viitaten Lapin kesä - mutta nyt haetaan uutta runoa, joka kertoisi jotakin nimenomaan Rauman Lapin kesästä!

Rauman Lapin kesä -kilpailun runon pituus voi olla 1-1000 sanaa. Tyyli on vapaa: riimillinen, mitallinen, vapaamittainen, aforismin muotoinen, kronikkahenkinen, romanttinen, karu, vitsikäs tai synkkä, rap, haiku tai elegia. Myös laulunsanoitukseksi runon voi ajatella - sille kuka ties löytyy joskus säveltäjä ja esittäjä. Runon kieli voi olla jokin Suomen virallisista kielistä tai jokin murre, vaikkapa Lapin oma tai vallan muu. Tavoitteena on löytää Rauman Lapin kesää käsitteleviä hyviä, ennen julkaisemattomia runoja.  

Kilpailun järjestävät kirjoittajayhdistys Manu Forte, Pop up -kustantamo Kynälä ja kotiseutuyhdistys Vireä Lappi, mukana ovat myös Lapin kukka, Lappi-Hunaja a Gustaf Lundénin säätiö. Runoraatiin kuuluvat Timo Aro, Päivi Heino, Mervi Kariniemi, Heli Laaksonen ja Tuula Seikkula.

Runot yhteystietoineen voi lähettää sähköpostitse (ethän käytä liitteitä) osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai postitse osoitteeseen Lapin Kukka, Sahamäentie 28, 27250 Lappi. Runon voi myös käydä reippaasti viemässä suoraan kukkakaupan runokeräyslaariin. Kilpailurunojen on oltava perillä 14.7.2017 klo 17 mennessä.

Kilpailun järjestäjät palkitsevat tenhoavimman runon 60 eurolla, kukkasilla, kunnialla ja hunajalla. Lisäksi myönnetään kunniamainintoja ja kesäkukkia ansioikkaille teksteille. Voittajat julkistetaan Rauman Lapissa osana Löylypäivien ohjelmaa 4.8.2017.

Kilpailuun osallistuvia runoja saatetaan esittää Lapin Löylypäivillä runokilpailun palkintojen jaon yhteydessä. Järjestäjät voivat lunastaa oikeuden käyttää kilpailurunoa myös esim. postikortissa tai Rauman Lapin omilla kotisivuilla: www.virealappi.fi. Tästä mahdollisuudesta neuvotellaan kirjoittajan kanssa erikseen. Runoja ei palauteta - älä lähetä ainoaasi.

Tartu kynään ja hetkeen. Runoile itsesi ja Lapin kesä lukijoiden sydämiin. Mikäli et tunne Rauman Lappia, lähde kesäretkelle tutustumaan. Lappi on lähellä Raumaa, Euraa ja Laitilaa - pitäjä on kaiken ytimessä!

Lisätiedot: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.