Filmintekopuuhis painella Rauman Lapin maisemis! (Kuva Miikka Lappalainen)

Ei ol saanu puhhu ei puhahrella omist tekemisist, vaik o ehtost aamusse käsikirjottanu ja Ylen kans palaverannu ja  pual suve ollu ohjelmankuvauksis itte valikoimas viarai, taustottamas heit ja filosofeeramas televisiokameroitten katvees.

Ja nyy o
lupa kertto, mitä meil o valmistunu suveks 2015! 

 

TIEDOTE 21.8.2014


Heli Laaksosen TV-ohjelmassa filosofeerataan vieraiden kanssa kesämaisemissa


Runoilija Heli Laaksonen saa oman TV-ohjelman. Kymmenosaista Helil kyläs -keskusteluohjelmaa kuvataan parhaillaan Rauman Lapissa. Ohjelmasarja esitetään Yle TV 1:llä ensi kesänä.

Kielitieteilijä ja runoilija Heli Laaksonen on tunnettu Lounais-Suomen murteella kirjoitetuista runokokoelmistaan. Laaksonen on erittäin kysytty esiintyjä ja ohjelmaan hän on kutsunut keikkamatkoillaan ja seminaareissa kohtaamiaan mielenkiintoisia ihmisiä.

- Emmää mihenkä telkkartyähö ol tottunu. Käsikirjottamisest ei ol ollu mittän käsityst enne, valovoimaste viaraitte jututuksest puhumattaka. Mää iha ällistysin, ko nii moni vapaehtoseste lupautus tulema mun kans filosofeerama. O ollu hauskoi ja viisastavi päivi! (Sitä paitsi mää sain lyärä välil klaffinki).

Ohjelmassa nähdään muun muassa muusikko-kirjailija Maija Vilkkumaa, näyttelijä Ilmari Saarelainen, kuvataiteilija Katja Tukiainen, historioitsija Teemu Keskisarja, kirjailija-luontokartoittaja Anni Kytömäki, muusikko Lauri Tähkä, talotohtori Panu Kailasekä entinen valtiosihteeri Raimo Sailas.

Yhdessä vieraidensa kanssa Laaksonen pohtii häntä askarruttavia aiheita kuten Miksi vanhenemiseen ei voi suhtautua kuin keskiviikkoon? tai Miksi tulevaisuutta ihannoidaan, vaikka se on epämääräinen ja harmittavainen?

- Mee ajateltti, et tämmöst ohjelma vois katto ihmiset, ketkä kaippa lissä ilonpilket, lempiä ilmet ja mailman menon hunteeraust, ilman kiiret ja syrämenkylmyyt. On tämä asiaohjelma, ihan tosi, mut ei mikkän kovi asialline. Lystikäs ennemminki.

Lokakuussa Laaksonen suuntaa omalle Pienelle perunannostokiertueelleen, jossa hän kertoo tarinoita ja lukee runojaan.

 

Yle Ykkösen kesäsarjan kuvauksissa Laaksosta, Janatuista, Keskisarjaa - Soppelan Vapun sommittelemana.