Aakkosrunomukulayleisö oli hyvin valmistautunutta. Innokkaimmat runomukulafanit vaelsivat Päijät-Hämeestä saakka katsomaan. Rauman seudulta oli haalittu parhaat ompelijat surruttamaan kokoon banderolleja:


Maailmankiertueen varalta hankittu manageri-juontaja-välituntikellonsoittaja Katja Salminen pitää huolta, että roti pysyy ja tilaisuus starttaa ajallaan:Hetki alkaa H:lla ja Heli alkoi Hetken. Tässä tutistaan vielä yksin Patolampiteatterin koulutauluin somistetulla lavalla:

 

...kunnes kaikkien odottama hetki koittaa. Tervetuloa runomukulat
AARO, EETU, AINO, LOTTA, OONA, KATRI, VIIVI JA IDA

 Lappalaisen Miikka kipusi äänimiehen korokkeelle kuvaamaan. Kuvassa näkyvät punaiset lipareet eivät ole Maon kannatusjulisteita, vaan solumuovisia peflettejä - yleisön ainoa keino selvitä armottomassa auringonpaisteessa koko oppitunnillinen!

Näin se kulki: Heli kertoo taustat, runomukulat tekevät taustalla aapisliikkeitä ja yksi vuorollaan käy lukemassa runon. Vaatetus on sovitettu f-kirjaimen mukaan - ollaan niin kuin färikynät penaalissa!

Joka ainokainen runomukula onnistui esiintymisessään. Yleisö kuunteli hiiskumatta - edes vauvojen suusta ei kuulunut yninää. Kuvassa pieni soma Oona sulattaa yleisön ennestäänkin lämpimät sydämet lukemalla P-runon, jossa Pirjo paistaa poliisille plätei!Ennen keikkaa intoa, paloa ja iloa ilmassa Patolampiteatterin pienessä näyttelijälämpiössä.
Takahuoneessa pojat pokkana kuin Tavastialla!

Ja flikat lavalle valmiina!

'

Kuvassa ei näy hyperventiloivaa sanamaijaa, koska hän ns. valokuvaa.